A început noul an școlar. Ce se întâmplă cu elevii care au simptome de COVID la școală

A început noul an școlar. Ce se întâmplă cu elevii care au simptome de COVID la școală

Noul an şcolar a început, luni, cu prezenţă fizică la cursuri în cea mai mare parte a unităţilor de învăţământ din România.

Aproximativ 2.900.000 de elevi şi preşcolari au revenit în bănci în prima zi a anului şcolar 2021 – 2022. Cursurile se vor desfășura cu prezență fizică până la o incidență a infectărilor de 6 la mie. După depășirea ratei de infectare de 6 la mie rămân deschise creșele și grădinițele, toți elevii intră în online, cu o singură excepție - învățământul special

În cazul apariției unui caz de infectare cu COVID-19 într-o clasă, elevii vor continua cursurile online timp de 14 zile, cu excepția celor vaccinați sau trecuți prin boală din clasele VII-XII2, care pot veni la școală.

În cazul în care un elev prezintă la școală simptome specifice Covid-19 (febră, tuse, dificultăţi respiratorii, diaree, vărsături, mialgii, stare generală modificată) vor fi anunțați imediat părinții sau reprezentanții legali, iar copilul va fi izolat de restul grupei până va părăsi școala. Copilul nu va fi transportat la spital, până la sosirea părinţilor, decât în cazul în care simptomele sunt severe.

La apariția cazurilor de îmbolnăvire în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, DSP-ul va face o anchetă epidemiologică în care se va stabili care sunt contacții direcți ai persoanei infectate și se va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul grupei/clasei sau unității de învățământ.

Comenteaza