A treia zi de grevă generală în școli. Cadrele didactice protestează astăzi în Piaţa Victoriei

A treia zi de grevă generală în școli. Cadrele didactice protestează astăzi în Piaţa Victoriei

Sindicaliştii din Educaţie vor organiza joi un protest în Piaţa Victoriei, în cadrul mitingului urmând să fie anunţat răspunsul sindicatelor cu privire la oferta Guvernului, potrivit liderilor Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret".

Circa 15.000 de angajați din sistemul de învățământ vor protesta joi, 25 mai, în Piața Victoriei din Capitală, potrivit sindicatelor din Educație. Marșul se va desfășura între orele 12:00 și 16:00, iar participanții vor sosi începând cu ora 11:00.

Sindicaliștii au anunţat miercuri seara, după întâlnirea cu reprezentanţii Executivului, că greva generală va continua, iar în cursul zilei de joi va veni şi răspunsul cadrelor didactice la oferta autorităţilor.

"Să-i lăsăm pe colegii noştri să se pronunţe cu privire la oferta Guvernului. (...) Mâine va fi grevă generală şi mâine va exista un răspuns foarte clar pentru Executiv", a precizat Marius Nistor miercuri seara, conform Agerpres.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hăncescu, a arătat, la rândul său, că mesajele din partea membrilor de sindicat sunt de respingere a acestei oferte.

După întâlnirea de la sediul FSLI, secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu, a declarat, miercuri seara, că profesorii şi personalul auxiliar ar putea primi un card pentru cariera profesională, sumele propuse pentru a fi acordate fiind de 1.000 lei în iunie şi 1.500 lei în octombrie.

"S-a solicitat şi am fost de acord ca o astfel de sumă să fie acordată şi pentru personalul nedidactic în cuantum de 500 de lei în luna iunie şi 500 de lei în luna octombrie", a spus Neacşu.

Secretarul general al Guvernului a precizat că în acest moment nu poate fi vorba despre creşteri salariale şi nici despre acordare de sporuri.

Comenteaza