Adio pedepse în şcoli VIDEO

Adio pedepse în şcoli VIDEO
Profesorii care obişnuiesc să îşi pedepsească elevii, dascălii care îi pun la colţ sau îi scot afară de la ore pe cei mici sunt pasibili de amendă. Legea privind drepturile copilului a fost modificată, iar pedepsele care îi umilesc pe elevi sunt interzise. Aşa că dascălii care le aplică riscă amenzi între 1000 şi 2500 de lei.

Până acum, pedepsele aplicate elevilor erau văzute ca metode de educare. Acum, ele îl pot arde la buzunar pe dascăl. Vioara Temian este învăţătoare de 38 de ani, dar şi vicepreşedinte al Sindicatului Liber din Învăţământului Preuniversitar Clujean. Ea spune că pedepsirea elevului nu este o metodă agreată, dar prin această modificare a legii este subminată autoritatea dascălului.

Părinţii, în schimb, salută noile prevederi legislative. Inspectorii de la Protecţia Copilului sunt cei care au cerut modificarea legii şi spun că vor fi cu ochii pe dascăli.

Trebuie menţionat, însă, că amenzile nu vor fi aplicate dacă profesorul pedepseşte o singură dată copilul. Măsurile se vor lua în momentul în care specialiştii constată că minorul a fost afectat psihologic de dascălul.

Reporter: Ancuţa Stăvar
Imagine: Florin Dan

Comenteaza