Adio, tablă şi cretă! Elevii vor învăţa de pe tablete VIDEO

Adio, tablă şi cretă! Elevii vor învăţa de pe tablete VIDEO
Adio, abecedare şi cărţi de matematică viu colorate. În loc să investească bani în modernizarea şcolilor din mediul rural, Ministerul Educaţiei vrea să achiziţioneze tablete pentru elevi şi dascăli. Primii pe care se vor experimenta noua metodă de învăţare vor fi copiii din clasele întâi şi a doua. Dacă licitaţia va decurge fără probleme, gadgeturile vor ajunge în şcoli în toamna acestui an.

Obişnuiţi până acum cu metodele clasice de predare, învăţătorii se uită cu teamă la tableta care din toamnă va deveni cel puţin la fel de importantă ca manualul.

O învăţătoare, care de anul viitor va lua în primire clasa pregătiroare şi clasa întâi este de părere că elevii vor vedea tabletele ca pe nişte jucării, nicidecum ca pe niţşte instrumente folositoare la şcoală.

Fie că sunt în vârf de munte sau la doi paşi de marile oraşe, şcolile din judeţul Cluj au conexiune la internet. Aşa că dotarea cu tablete sau laptopuri nu ar fi o problemă din acest punct de vedere. Profesorii se tem însă că micuţii vor deveni dependenţi de tehnologie.

Dacă pentru învăţătorii aflaţi la început de carieră, folosirea tehnologiei de ultimă oră la clasă nu ar fi o problemă, dascălii care nu au crescut în era internetului, vor avea nevoie de cursuri de pregătire.

Manualele şcolare vor avea atât o varianta tipărită, cât si o variantă digitală, iar elevii vor primi ambele formate.

Reporter: Ancuţa Stăvar
Imagine: Călin Fedeleş

Comenteaza