Admitere la liceu 2018. Cum se completează fişele de înscriere

Admitere la liceu 2018.  Cum se completează fişele de înscriere

Absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, vor putea completa opţiunile în fişele de înscriere începând de vineri şi până pe 3 iulie, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Vor parcurge aceeaşi procedură şi absolvenţii clasei a VIII-a care vor să fie admişi în licee din alt judeţ. 

Verificarea de către părinţi şi candidaţi a fişelor, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator sunt prevăzute în intervalul 30 iunie - 4 iulie.

COMPLETAREA FIŞEI


"Ministerul Educaţiei Naţionale recomandă completarea fişei cu un număr suficient de opţiuni pentru a evita situaţiile nedorite. Numărul total de locuri alocat în învăţământul liceal de stat este suficient pentru repartizarea tuturor candidaţilor, condiţia esenţială fiind exprimarea unor opţiuni realiste", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale.

Toate detaliile despre completarea fişei sunt pe edu.ro

COMUNICAREA REZULTATELOR

Comunicarea rezultatelor candidaţilor repartizaţi în învăţământul liceal de stat se face în unităţile de învăţământ liceal în care au fost admişi şi pe site-ul admitere.edu.ro, pe 9 iulie.

În acelaşi timp, în unităţile de învăţământ gimnazial vor fi afişate listele cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţe/municipiul Bucureşti.

Depunerea dosarelor de înscriere în unităţile de învăţământ liceal în care candidaţii au fost repartizaţi se va realiza între 10 şi 13 iulie.

În perioada 16-18 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar şi situaţiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaţilor care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizaţi computerizat.

A DOUA ETAPĂ DE ADMITERE

A două etapă de admitere, dedicată absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior, va avea loc pe 7 septembrie.

Repartizarea candidaţilor pe locurile speciale pentru romi, dar şi înscrierea şi repartizarea candidaţilor pentru învăţământul special sunt programate în zilele de 5 şi 6 iulie.

Comenteaza