“Ai carte, ai parte”. 28 de elevi din Cluj, săraci, dar buni la învățătură, vor primi echipamente pentru școala online

“Ai carte, ai parte”. 28 de elevi din Cluj, săraci, dar buni la învățătură, vor primi echipamente pentru școala online
| Foto: ISJ Cluj

Beneficiarii proiectului "3Pillar Digitalize Education" sunt exclusiv elevi de clasa a IX-a din mai multe localități din județ.

Inspectoratul Școlar Județean Cluj a încheiat o colaborare cu compania 3 Pillar Global, specializată în servicii IT, pentru a-i ajuta pe copiii buni la învățătură, dar cu posibilități materiale reduse.

Echipamentele digitale vor ajunge la 28 de elevi din clasele a IX-a, din Dej, Gherla, Turda, Câmpia Turzii și Huedin. Astfel, copiilor le va fi mai ușor să participe la activitățile de învățare online, prin intermediul platformelor educaționale.

Lista celor 10 unități de învățământ preuniversitar din județul Cluj, beneficiare ale proiectului 3Pillar Digitalize Education: Liceul Teoretic Pavel Dan, Câmpia Turzii; Colegiul Național Mihai Viteazul, Turda; Liceul Teoretic Liviu Rebreanu, Turda; Liceul Teoretic Josika Miklos, Turda; Liceul Teoretic Alexandru Papiu Ilarian, Dej; Colegiul Național Andrei Mureșanu, Dej; Liceul Teoretic Petru Maior, Gherla; Liceul Teoretic Ana Ipătescu, Gherla; Liceul Teoretic Kemény Zsigmond, Gherla; Liceul Teoretic Octavian Goga, Huedin.

Echipamentele digitale, în valoare totală de 63 545 lei, vor ajunge, pe lângă elevii din Cluj, la alți copii merituoși din județele Timiș și iași. 

„ Este o inițiativă lăudabilă a companiilor de a întoarce o parte din profit către comunitățile locale, unde își desfășoară activitatea, inițiativă care ar trebui urmată și de alte companii, iar viața a demonstrat că investiția în educație este cea mai profitabilă pe termen lung, iar rezultatele se vor vedea în creșterea nivelului de pregătire a comunităților în viitor. De altfel, intensificarea eforturilor de colaborare cu mediul economic și academic este una dintre prioritățile mandatului meu”, a declarat Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Comenteaza