Ai luat o pauză mai lungă de la carieră? UBB lansează un program care te ajută să revii la muncă

Ai luat o pauză mai lungă de la carieră? UBB lansează un program care te ajută să revii la muncă

Centrul de Carieră, Alumni și Relația cu Mediul de Afaceri (CCARMA), din cadrul UBB, lansează programul Embrace the Gap, care urmărește să sprijine comunitatea locală de părinți – alumni UBB –  care urmează să revină la muncă după concediul de îngrijire a copilului.

„Embrace the Gap - Relansează-ți cariera este un program de management de carieră dedicat persoanelor care, din motive personale, precum concediul de îngrijire a copilului, și-au luat o pauză mai lungă de la carieră. Tranziția care presupune întoarcerea în mediul profesional după o schimbare majoră de viață nu este una tocmai ușoară și, de aceea, venim cu un program structurat pe 5 întâlniri a câte 2h 30min fiecare, a căror tematică este gândită strict pe nevoile acestui grup particular de profesioniști”, declară organizatorii.

Programul Embrace the Gap aduce împreună mediul academic și cel privat, printre companiile partenere regăsindu-se Thomsons și COERA, care vin în sprijinul acestui demers prin implicarea activă a unor profesioniști din cadrul organizației pe teme de specialitate în managementul carierei și dezvoltare personală.

Programul de față prezintă o serie de beneficii precum: reducerea stresului asociat cu întoarcerea la muncă prin participarea la o sesiune de orientare psihologică moderată de un psiholog clinician specializat pe strategii de management al stresului și al anxietății, reconectarea cu identitatea și valorile profesionale prin participarea la două ateliere de discuții și activități practice, oportunități de învățare și dezvoltare continuă, susținut de un reprezentant al Universității Babeș-Bolyai, atelier de autoevaluare a competențelor și valorilor profesionale, activitate susținută de doi specialiști în domeniul managementului carierei și creșterea încrederii și siguranței personale prin crearea unei rețele de suport profesional și personal atât pe durata tranziției, cât și pe procesul de dezvoltare în carieră.

Universitatea Babeș-Bolyai marchează în anul 2019 un secol de la fondarea primei instituții românești de învățământ superior la Cluj, iar programul face parte dintr-o serie de evenimente derulate cu ocazia centenarului Universității Babeș-Bolyai. Evenimentul se va desfășura în campusul FSEGA (str. Teodor Mihali nr. 58-60, et. I, sala 120).

 

Comenteaza