Alerta meteo prelungește vacanța? Ce spune ministrul Educației

Alerta meteo prelungește vacanța? Ce spune ministrul Educației

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că există posibilitatea ca, în următoarele zile, unele şcoli să fie închise din cauza fenomenelor meteorologice nefavorabile anunţate.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu a precizat că decizia de suspendare a cursurilor este a autorităţilor locale şi a directorilor unităţilor de învăţământ.

„Fără îndoială (este posibil ca unele şcoli să fie închise, n.r). Să punem copiii sub risc ar fi absolut inacceptabil. Nu ia ministrul decizia, ci fiecare autoritate locală, împreună cu directorul de şcoală, în situaţiile pe care vremea le generează acolo. Nu închidem toate şcolile”, a declarat Andronescu, la Digi24.

Precizările vin după ce meteorologii au emis duminică o informare prin care anunţă ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină în toată ţara, până miercuri dimineaţă. Vremea se va răci, iar la munte va ninge şi va fi viscol.

Duminică, ANM a emis o informare meteorologică de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă pentru toată țara, valabilă până miercuri la ora 9.00. Potrivit meteorologilor, în următoarele zile vor fi averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină, inclusiv la Cluj. VEZI Alertă METEO. Atenționare de vreme extremă. Frig și furtuni la Cluj

Comenteaza