Amenzi usturătoare pentru părinţii agresivi VIDEO

Amenzi usturătoare pentru părinţii agresivi VIDEO
Amenzi usturătoare pentru părinţii agresivi. O palmă dată copilului i-ar putea costa pe aceştia până la 5000 de lei. Asta dacă noua lege pentru protecţia copilului va fi promulgată de preşedintele Traian Băsescu. De amenzi nu vor scăpa nici profesorii agresivi, care ar putea plăti 2500 de lei dacă lovesc elevii.

În Cluj, de la începutul anului şi până acum au fost înregistrate peste 100 de cazuri de abuz asupra copiilor.

"Avem în lucru, de la începutul anului, 112 cazuri. din mediul urban provin 54 de cazuri, iar din mediul rural 58 de cazuri. Discutăm despre 43 de băieţi şi 69 de fete", a spus Dan Tămaş, director DGASPC Cluj.

Înainte să-i trageţi o o palmă copilului, ar fi bine să vă gândiţi de două ori, asta pentru că aţi putea plăti scump pentru acest gest.

O palmă dată celor mici i-ar putea costa pe părinţii acestora până la 5 mii de lei, asta dacă noua lege pentru protecţia copilului va trece ce votul parlamentarilor români.

Părinţii nu sunt încântaţi de noile prevederi legale. Mai mult, ei spun că, atunci când este necesar, cei mici trebuie pedepsiţi.

Totodată, părinţii care îşi trimit copiii la cerşit vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 2500 şi 5000 de lei, iar cei care pleacă la muncă în străinătate fără să anunţe autorităţile şi fără să numească un tutore legal pentru cei mici vor plăti între 500 şi 1000 de lei amendă.

Reporter: Anca Baciu
Imagine: Rareş Râşnoveanu

 

Comenteaza