Video Anchetă la o şcoală, după ce o profesoară a lovit mai mulţi elevi. Reacţia Monicăi Anisie: „Toleranţă zero la violenţa în şcoli”

Anchetă la o şcoală, după ce o profesoară a lovit mai mulţi elevi. Reacţia Monicăi Anisie: „Toleranţă zero la violenţa în şcoli”
| Foto: captura video

În mediul online, au apărut imagini în care o profesoară loveşte mai mulţi elevi.

Poliţia Maramureş a anunţat, duminică, faptul că poliţiştii din Borşa s-au sesizat din oficiu şi fac cercetări la o şcoală din Borşa, unde o profesoară a fost surprinsă în imagini filmate în instituţia de învăţământ, în timp ce loveşte elevii.

Cercetările se fac pentru rele tratamente aplicate minorului, purtare abuzivă şi nedenunţarea, urmând a se stabili toate împrejurările producerii faptei şi dispunereamăsurilor legale care se impun.

Cercetările se desfăşoară sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus.

Reacţia Monicăi Anisie. „Toleranţă ZERO la violenţa în şcoli”

„Astăzi am aflat de pe pagina de Facebook a lui Andy Popescu, dintr-o înregistrare video, că mai mulţi elevi de la o şcoală din localitatea Borşa, judeţul Maramureş, au fost loviţi de o profesoară.

Am contactat personal atât inspectorul şcolar general, cât şi inspectorul şcolar general adjunct ai inspectoratului şcolar, solicitându-le ca luni dimineaţă să înceapă o anchetă la respectiva unitate de învăţământ, iar la finalul acesteia, să întreprindă toate măsurile necesare impuse de lege.

Mă întristează să aflu despre astfel de incidente! Cu toţii trebuie să reacţionăm ferm şi imediat, cu toleranţă ZERO la violenţa în şcoli.” a scris pe Facebook ministrul Educaţiei.

Comenteaza