Anisie promite tabletele pentru copii înainte de începerea școlii și îl laudă pe Boc că a rezolvat problema la Cluj

Anisie promite tabletele pentru copii înainte de începerea școlii și îl laudă pe Boc că a rezolvat problema la Cluj

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, spune că termenul de livrare pentru cele 250.000 de tablete care vor fi achiziţionate pentru copiii din familii defavorizate este 10 septembrie. 

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

"La momentul acesta Guvernul a alocat banii necesari pentru achiziţionarea a 250.000 de tablete pentru acei copii din mediile defavorizate. Sunt copii care au nevoie de aceste echipamente electronice. Prin urmare, aşteptăm ca achiziţia să fie definitivată de Oficiul naţional de achiziţii. (...) Deja, înţeleg că au fost realizate oferte, termenul din caietul de sarcini este 10 septembrie, termen de livrare, prin urmare ar trebui să se întâmple. În acelaşi timp trebuie să ne uităm şi la faptul că în această perioadă foarte mulţi primari s-au organizat şi au achiziţionat echipamente electronice pentru copii. De exemplu, la Cluj au fost achiziţionate tablete pentru toţi elevii", a spus Monica Anisie, la Antena3.

Remarca ministrului vine după ce în aprilie, școlile din Cluj-Napoca au primit bani de la buget să cumpere peste 2.000 de tablete pentru elevi. (Detalii AICI)

Totodată, Monica Anisie a precizat că se pregăteşte şi achiziţia a 74.000 de laptopuri pentru 1.100 de licee.

"Ministerul Educaţiei pregăteşte (...) achiziţia a 74.000 de laptopuri pentru peste 1.100 de licee. Prin urmare, achiziţie pentru liceu - 74.000 laptopuri, achiziţie pentru copiii din familiile defavorizate - 250.000 de tablete. Ne preocupă ca în septembrie să începem şcoala, noi ne dorim în sala de curs, dar dacă situaţia epidemiologică o va impune, să putem folosi ca alternativă învăţământul online", a precizat Anisie la Antena 3.

Conform ministrului Educației, în caietul de sarcini a fost prevăzută și asigurarea conexiunii la internet.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza