Anisie: Serbările de premiere nu sunt interzise. Se pot organiza în aer liber, în curtea școlii

Anisie: Serbările de premiere nu sunt interzise. Se pot organiza în aer liber, în curtea școlii

Serbările de sfârșit de an, activitățile de premiere a elevilor “se pot organiza în aer liber, în conformitate cu prevederile legii stării de alertă”, spune ministrul Educației, Monica Anisie.

Organizarea serbărilor de sfârșit de an cu participarea elevilor, cadrelor didactice și părinților nu este interzisă. Potrivit ministrului Monica Anisie,  “se pot organiza în aer liber, cu respectarea distanțării”.

“Recomandarea mea pentru colegii profesori este să realizeze astfel de activități de premiere după susținerea examenelor naționale”, a afirmat ministrul Educației, pentru Edupedu.ro.

Replica vine după ce conform unui răspuns al Ministerului Educației și Cercetării transmis la solicitarea G4Media.ro, serbările din școală erau interzise. Oficialii menționau faptul că ne aflăm încă sub prevederile stării de alertă până pe 15 iunie, iar școlile sunt deschise doar pentru cursurile de pregătire ale elevilor din anii terminali.

"Deja unele Inspectorate Școlare au organizat festivități de premiere și de absolvire pentru elevii de clasele a VIII-a și a XII-a, de exemplu Mureș, Sibiu, Alba. Răspunsul Ministerului Educației a fost strict referitor la activitățile care se pot desfășura în interiorul unităților de învățământ. Răspunsul cuprinde prevederile art. 42 din Legea 55, legea stării de alertă”, a precizat Anisie.

 

Comenteaza