Aproape 4.000 de profesori, interziși la catedră

Aproape 4.000 de profesori, interziși la catedră

Profesorii care s-au retras din examenul de titularizare vor avea interdicția de a preda, ca suplinitor sau la plata cu ora, a declarat ministrul educației, Ecaterina Andronescu.

Interdicția de a preda, ca suplinitor sau la plata cu ora, li se va aplica și profesorilor care s-au retras din examenul de titularizare de săptămâna trecută, a confirmat ministrul Ecaterina Andronescu, pentru Edupedu.ro. Întrebată cum introduce noua regulă după examen, având în vedere că ea nu se regăsește în metodologia de titularizare, Andronescu a răspuns: “O să găsesc o formulă legală, pentru că până la urmă ei s-au înscris în examen și s-au retras. Deci au fost parte din examen”.

Ministrul Educației a anunțat miercuri seară o măsură drastică referitoare la unul dintre cele mai importante examene pentru profesori: proba de titularizare, pe baza căreia se face angajarea (de multe ori pe viață) într-o școală.
Într-un interviu acordat miercuri seară pentru Știrile Pro TV, Andronescu a declarat că profesorii care nu au rămas în sală la examenul de Titularizare și au ieșit fără să rezolve subiectele vor fi tratați la fel ca cei care au luat sub nota 5, astfel că nu vor mai putea preda anul școlar viitor.
Anul acesta, 3.960 de candidați s-au retras de la Titularizare; aceasta era o posibilitate prevăzută de metodologie.
Contactată de Edupedu.ro pentru lămuriri pe această temă, Ecaterina Andronescu a declarat că “noi trebuie să așezăm o ștachetă a exigenței mai sus la profesori, dacă vrem calitate. Altfel este nedrept“.

“Măsura o să fie și pentru ei (pentru cei care au participat la examenul de titularizare săptămâna trecută – n.red.), pentru că s-au înscris în examen. Ce notă le dai când se retrag din examen? 1? E mai mic decât 5″, a afirmat Andronescu.

Interdicția de a preda materia la care te-ai înscris la examenul de titularizare, dar la care fie te-ai retras, fie ai luat note sub 5 este de un an, a spus Andronescu.

În acest moment, metodologia de organizare a titularizării prevede interdicția de a preda, un an, doar pentru cei cu note sub 5.

Comenteaza