Arafat: Ce se va întâmpla cu elevii care refuză să poarte mască?

Arafat: Ce se va întâmpla cu elevii care refuză să poarte mască?

Șeful DSU, Raed Arafat, a vorbit aseară despre purtatul măștii de către elevi. Acesta a spus că va conta foarte mult ce au auzit copiii în casă, în ultimele 6 luni, de la părinții lor, de la anturajul lor.

Şeful DSU spune că este nevoie de reguli clare, iar un elev care refuză să poartă mască să fie dat afară din clasă și să stea pe hol. „Nu vrei să porți mască, ieși din clasă, așteaptă pe hol, pentru că îți pui colegii în pericol”, spune Arafat.

"La început va fi greu să impui regulile. Regulile trebuie impuse, nu neapărat cu pedepse. Trebuie impuse cu fermitate și să i se spună elevului: Nu vrei să porți mască, ieși din clasă, așteaptă pe hol.

Când porți mască intri în clasă, pentru că îți pui colegii în pericol. Va conta foarte mult ce au auzit copiii în casă în ultimele 6 luni. De la părinții lui. Ce a auzit copilul de la anturajul lui.

Dacă elevul a fost expus o perioadă negației și a auzit că totul e o glumă, masca e glumă și nu trebuie să o porți, poate că la început va fi mai greu la școală, dar aici trebuie impuse niște reguli clare. Copiii trebuie să simtă că la școală trebuie respectate regulile.

Din prima oră în care se intră în școală trebuie prelucrate toate regulile cu copiii într-un mod foarte deschis, clar, explicat. Și explicat și consecințele nerespectării. Adică ieși din clasă dacă nu repecți regulile, o să anunțăm părinții dacă nu respecți. „Pui în pericol ceilalți copii și familiile lor”. Trebuie explicat deschis", a declarat Raed Arafat aseară, la Digi24.

Acesta a spus că din prima zi a școlii, la orice copil care intră acolo trebuie îi fie explicate foarte clar regulile. Și poate mai ales pentru copiii mici trebuie să le fie explicate aceste reguli sanitare într-un mod care să fie atractiv, nu un mod care să-i sperie, deoarece este important de cum educi copiii de la prima oră.

Comenteaza