Au fost majorate premiile pentru olimpicii naționali. Cîmpeanu: "Aveam un sistem ridicol de recunoaştere a performanţei"

Au fost majorate premiile pentru olimpicii naționali. Cîmpeanu: "Aveam un sistem ridicol de recunoaştere a performanţei"

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi că Executivul aprobat, prin ordonanţă de urgenţă, majorarea stimulentelor financiare pentru elevii care obţin performanţe la olimpiadele naţionale.

"Aveam un sistem ridicol de recunoaştere a performanţei la nivel naţional. La nivel internaţional şi nivel regional lucrurile sunt în regulă, dar premii naţionale care să pornească de la 65 de lei şi să se oprească la 150 de lei pentru un elev care a fost primul în ţară la o anumită olimpiadă au considerate ridicole de către Guvern. (...) Pe cale de consecinţă, premiul I va fi 1000 de lei, premiul II - 700 de lei, premiul III - 500 de lei şi menţiunea - 300 de lei ", a declarat Sorin Cîmpeanu, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

De asemenea, ministrul a precizat că a fost dublată şi alocaţia zilnică pentru cazare şi masă pentru fiecare participant la olimpiade naţionale.

"În medie sunt 20.000 de participanţi, elevi şi profesori. Dublarea de la 100 la 200 de lei pe zi alocaţie, doar alocaţia, înseamnă că, luând în calcul numărul de beneficiari, elevi participanţi, profesori însoţitori şi profesori din comisii, alocaţia zilnică pentru participarea la olimpiade este de 20.000 înmulţit cu 200 - 4 milioane de lei zilnic susţinuţi de către Guvernul României", a explicat Cîmpeanu.

Comenteaza