Au fost publicate rezultate de la BAC 2023, sesiunea de toamnă. Ce note au fost la Cluj

Au fost publicate rezultate de la BAC 2023, sesiunea de toamnă. Ce note au fost la Cluj

Au fost publicate primele rezultate de la BAC 2023, sesiunea de toamnă. Rata de promovabilitate a scăzut, în județiul Cluj, față de aceeași sesiune a anului trecut.

Primele rezultate de la BAC 2023, sesiunea de toamnă, au fost publicate pe site-ul bacalaureat.edu.ro și în centrele de examen, în format anonimizat.

Rezultatele pentru candidații din județul Cluj pot fi consultate aici

În județul Cluj, la candidații din promoția curentă, promovabilitatea a fost de 32,75%, cu 7,7% mai mică față de aceeași sesiune a examenului din 2022. Pentru toți candidații prezenți, inclusiv cei eliminați, rata de promovare a examenului este de 31,64%. 

În sesiunea Bacalaureatului din august, la nivelul județului Cluj s-au înscris 854 de candidați, dintre care s-au prezentat la examen 727, iar 3 candidați au fost eliminați din examen.

Dintre candidații care au susținut probele în Cluj, 230 au fost declarați reușiți, înainte de contestații, iar 494 au fost respinși.

La nivel național au fost doar 8 note de 10 (3 la Istorie, 2 la Matematică și câte una la Biologie, Geografie și Logică), dintre care una a fost obținută de un candidat din Cluj. Este vorba despre un absolvent de la Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" din Cluj-Napoca, din promoția 2023, care a obținut o nota maximă la Istorie.  

Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în centrul de examen, în intervalul orar 12:00–18:00 sau pot fi transmise prin mijloace electronice, pe adresele afișate la avizierele centrelor de examen, sens în care candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (perioada 26-28 august 2023), vor fi comunicate marți, 29 august 2023.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă scrisă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului național de Bacalaureat este cel puțin 6 (șase).

Comenteaza