Update BAC 2018. Subiectele la istorie/matematică

BAC 2018. Subiectele la istorie/matematică

Absolvenţii de clasa a XII-a au susţinut cea de-a doua probă a bacalaureatului, cea obligatorie a profilului: istorie sau matematică.

La Subiectul I candidaţii au primit un text despre constituirea României Mari în baza căruia au trebuit să rezolve mai multe cerinţe. La Subiectul al II-lea, candidaţii au avut de rezolvat mai multe cerinţe cu privire la domnia lui Ştefan cel Mare. La Subiectul al III-lea candidaţii au avut de scris un eseu despre regimul totalitarist din perioada postbelică. De asemenea, elevii au avut de rezolvat cerinţe legate de perioada paşoptistă şi Tratatul de la Paris.

La Mamtematică există mai multe variante de subiecte la Bacalaureat 2018 (M1, M2, M3) în funcţie de specializare (mate-info, ştiinţe ale naturii, tehnologic).

Elevii de la profilul real au avut mai multe probleme de rezolvat, subiectul numarul trei având o dificultate mai ridicată. "La punctul III au fost clasice, derivate, logaritmi , integrale, ca de obicei. Tuturor li s-a părut destul de greu", a spus o elevă pentru mediafax.ro. VEZI SUBIECTELE AICI

Calendar Bacalaureat 2018:

Luni, 25 iunie – Proba scrisă la Limba si literatura română - Ea)

Marţi, 26 iunie - Proba la Limba si literatura maternă - Eb)

Miercuri, 27 iunie – Proba obligatorie a profilului - Ec)

Vineri, 29 iunie - Probă scrisă - la alegere a profilului şi specializării - Ed)

Miercuri, 4 iulie – Afişarea primelor rezultate (până la ora 12:00)

Miercuri, 4 iulie – Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 - 16:00)

5-8 iulie – Soluţionarea contestaţiilor

Luni, 9 iulie - Afişarea rezultatelor finale

 

Etichete
Comenteaza