BAC 2019 | Ce subiecte au primit elevii la Istorie şi Matematică

BAC 2019 | Ce subiecte au primit elevii la Istorie şi Matematică
Poza noua 03.07.2019
Poza noua 03.07.2019
BAC 2019 / Subiectele la Limba și literatura română

Peste 136.000 de candidaţi, 116.316 din promoţia curentă şi 19.771 din promoţiile anterioare, s-au înscris pentru a susţine prima sesiune a examenului.

La subiectul I de la proba la Istorie, absolvenţii profilului umanist au avut de rezolvat cerinţe pe baza a două texte (A - „O istorie sinceră a poporului român - F. Constantin” şi B - „Istoria României” - M. Bărbulescu, D. Deletant, K. Hitchins, S. Papacostea). Subiectul II conţine, la fel, un set de cerinţe pe baza unui text: „Istoria ilustrată a româilor pentru tineri” - I. A. Pop). Subiectul III a presupus elaborarea în două pagini a unui eseu despre spaţiul românesc în Evul Mediu, având în vedere anumite cerinţe.

Absolvenţii clasei a XII-a, de la profilul Real, au avut de rezolvat la proba la Matematică din cadrul examenului de Bacalaureat la ultimul subiect, care are gradul cel mai ridicat de dificultate, exerciţii cu derivate şi cu integrale.

La primul subiect, elevii care au susţinut proba la Matematică au avut de rezolvat 6 exerciţii cu ecuaţii, o probabilitate şi de demonstrat că un numpr este întreg. Subiectul al II-lea a constat în rezolvarea unor exerciţii pe baza unei matrice şi pe baza unui polinom. De asemenea, absolvenţii de la profilul Real au avut de rezolvat exerciţii pe baza unor funcţii.

Subiectele vor fi publicate pe EDU.RO

Comenteaza