Bătaie pe locurile de la UBB. Care sunt cele mai râvnite specializări

Bătaie pe locurile de la UBB. Care sunt cele mai râvnite specializări
La doar două zile după startul perioadei de înscriere la facultate, la unele specializări ale Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) cererea este mai mare decât oferta. Aflaţi care sunt cele mai râvnite specializări de către tinerii candidaţi.

În primele două zile de înscrieri au fost depuse 3.533 de dosare, cu 726 mai multe decât cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut. La trei dintre facultăţile UBB au fost deja înscrişi mai mulţi candidaţi decât locurile bugetate scoase la concurs.

Astfel, la Facultatea de Drept, numărul candidaţilor înscrişi este de 270, fiind cu peste 100 mai mulţi decât locurile disponibile, de 176.

O situaţie similară se întâlneşte şi la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, unde au fost depuse de două ori mai multe dosare decât locurile scoase la concurs. Mai precis, 259 de candidaţi se luptă pentru cele 113 locuri disponibile.

Ultima facultate la care cererea este mai mare ca oferta este Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, unde s-au înscris 384 de candidaţi pe 343 de locuri.

Concurenţa este mare la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, unde au fost depuse 594 de dosare pentru cele 639 de locuri bugetate scoase la concurs, respectiv la Facultatea de Geografie, unde 364 de candidaţi s-au înscris deja pe cele 410 locuri existente şi la Facultatea de Matematică şi Informatică, instituţie care a scos la concurs, în acest an, 439 de locuri bugetate la forma de învăţământ cu frecvenţă, pentru care şi-au trimis dosarul 351 de candidaţi. 

Înscrierile la cele 21 de facultăţi ale Universităţii Babeş-Bolyai se desfăşoară în perioada 14-20 iulie, urmând ca rezultatele finale ale procesului de admitere să fie afişate până în 31 iulie.

UBB scoate la concurs, pentru anul universitar 2014-2015, un număr de 4.840 de locuri bugetate, peste 9.000 de locuri în regim cu taxă și 2.500 de locuri pentru învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă pentru studii universitare de nivel licenţă.

La nivel master sunt scoase la concurs 3.500 locuri la buget, peste 6.000 de locuri la taxă și aproximativ 1.000 de locuri pentru învățământ cu frecvență redusă.

Comenteaza