Boc cere deschiderea curţilor şcolilor. Directorii care nu vor, să fie demişi: "Voi face o listă publică a ruşinii!"

Boc cere deschiderea curţilor şcolilor. Directorii care nu vor, să fie demişi: "Voi face o listă publică a ruşinii!"
| Foto: facebook.com/EmilBoc

După o nouă scrisoare deschisă a societăţii civile, primarul Emil Boc a cerut public directorilor de şcoală să deschideă curţile instituţiilor de învăţământ pe perioada verii, aşa cum spune HCL-ul aprobat în urmă cu 12 ani. De asemnea, edilul cere şefilor ISJ ca, la evaluarea directorilor din toamnă, să-i demită pe cei ce nu respectă acest lucru. 

"Voi avea o listă a ruşinii cu directorii care nu deschid curţile şcolilor, cu probe. Să se ştie cine joacă cu comunitate şi cine împotriva ei. Sunt plătiţi din bani publici", a punctat Boc. Edilul declara şi în anii trecuţi, însă fără succes, că directorii de școli care nu vor respecta Hotărârea de Consiliu Local vor fi demiși.

Amintim că, în  anul 2009, a fost adoptată o Hotărâre de Consiliu Local în care scrie negru pe alb că elevii trebuie să aibă acces la terenurile de sport din școli și pe timpul vacanțelor și după orele de curs. Nici în prezent, nici Primăria Cluj-Napoca și nici Inspectoratul Școlar Județean Cluj nu au reușit să se impună în fața directorilor de școli pentru a permite accesul elevilor în curtea școlii și după ore și în timpul vacanțelor. Există, se pare, doar 2 excepţii. 

Recent, societatea civilă cerea prim-ministrului Cîțu și guvernului, dar și președintelui Asociației Municipiilor din România, Emil Boc, să deschidă curtea școlii pentru ca elevii și rezidenții să aibă posibilitatea de a face mișcare. ''Am pus umărul și la crearea unei petiții declic care are acum aproape 10.000 de semnatari și se îndreaptă spre 20.000 prin care cerem lui Emil Boc să deschidă în mod real curțile școlilor la Cluj, dar și să discute cu primarii din asociație ca să deschidem curțile școlilor, cele mai importante spații publice din cartiere, în toată țara. La Cluj, am făcut un experiment și am găsit doar 2 curți de școli deschise din zece vizitate într-o după-amiază. Asta în condițiile în care există un HCL care deschide curțile școlilor în vacanțe și după cursuri, dar care nu e respectat de directorii de școli și nici nu e adus la cunoștința elevilor și părinților'', se arăta într-un comunicat de presă.

Comenteaza