Boc continuă contrele cu primarul din Baciu: "Sunt 20.000 de oameni și nu ai nicio creșă!"

Boc continuă contrele cu primarul din Baciu: "Sunt 20.000 de oameni și nu ai nicio creșă!"

Aproape 1.000 de copii au rămas fără locuri în creşe la Cluj-Napoca, însă edilul Emil Boc arată din nou iar cu degetul spre primarii din zona metropolitană. Şeful oraşului spune că municipiul inaugurează anual noi creşte şi, de asemenae, are mai multe proiecte în derulare.

“În Baciu, la ieşirea din Cluj, sunt 20.000 de oameni și nu ai nicio creșă? Ar trebui să mai întrebaţi şi în altă parte. La Floreşti au o creşă, e puţin, dar au ceva. La Baciu nu au nimic. Ce contre? Eu întreb: sunt creșe în Baciu? Da sau nu. Ce opţiuni au oamenii care locuiesc acolo”, a declarat edilul Clujului, la ZIUA LIVE. 

Acesta a reiterat dorinţa de a exista o lege a zonelor metropolitane: “Primarul rămâne primar, doar că se impune un plan de dezvoltare unitară. Se decide că este nevoie de o creșă în Baciu? Punem toți bani din zona metropolitană și construim una. Nu se afectează independența primarului. Am făcut toate demersurile pentru centură, pentru tren metropolitan, de cinci ani lucrez la asta. Cu colaborarea primarului din zonă. Toți primarii din zona metropolitană au fost solidari”, a explicat Boc. 

Anul acesta, 61% dintre copiii înscriși nu au prins un loc la creșă, mai exact 996 copii, în creștere față de anii anteriori. 

De cealaltă parte, viceprimarul Dan Tarcea a declarat că în acest moment, în Cluj-Napoca sunt aproape 1.400 de locuri la creșă, față de aproximativ 400, câte existau în 2013. În prezent, se lucrează la extinderea a trei creșe din Cluj-Napoca, acestea urmând să fie finanțate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

 

Comenteaza