Boc, despre situaţia de la Coşbuc: "Puneţi-vă în primul rând în locul părinţilor. Cine greşeşte a doua oară, pleacă!"

Boc, despre situaţia de la Coşbuc: "Puneţi-vă în primul rând în locul părinţilor. Cine greşeşte a doua oară, pleacă!"

Edilul Emil Boc a comentat pe marginea deciziei conducerii Colegiului Național „George Coșbuc” din Cluj-Napoca de a suspenda joicursurile, cu doar câteva ore înainte de începerea acestora, după ce patru elevi din instituţia şcolară au fost depistaţi cu Covid. 

"Dragi profesori, directori de şcoli, pornind de la cazul Coşbuc, vă rog să staţi în reguli şi proceduri, aveţi încredere în instituţiile abilitate. Nu este permis să se ia decizii care sunt de competenţa altor autoriăţi. Directorul a decis să nu se facă ore, cu câteva ore înainte de începerea cursurilor de azi. Puneţi-vă în locul părinţilor. Este complet nelegal. Învăţăm din această lecţie. Prima oară atenţionăm, a doua oară pleacă dacă se manifestă astfel de competenţă", a spus Boc.

"Există 4 cazuri de elevi pozitivi, 3 dintr-o clasă și unul din altă clasă. Se va lua măsura suspendării activității celor două clase pentru 14 zile", a transmis instituţia prefectului Cluj referitor la situaţia epidemiologică de la Colegiul Național „George Coșbuc” din Cluj-Napoca.

Dacă situația cazurilor pozitive va evolua negativ se va lua decizia de a trece la scenariul 3 pentru întreaga unitate de învățământ, mai transmite instituţia prefectului.

Întrebat dacă e adevarat că directorul a luat decizia închiderii şcolii fără a anunţa în prealabil prefectura, prefectul a spus că "decizia sau recomandarea de a trimite toți copiii acasă, dacă a existat, s-a luat fără avizul organismelor abilitate. În acest sens și am solicitat deja ISJ Cluj o anchetă și luarea de măsuri disciplinare. Nu e acceptabil că în astfel de situații să se ia masuri în nume personal, fără a se respecta prevederile legale în vigoare".

Închiderea scolii se face la trei cazuri în trei clase diferite, iar acum sunt 4 elevi din 2 clase diferite. "Decizia închiderii şcolii se poate lua la apariția a 3 cazuri în clase diferite, ținând cont de mai mulţi factori de risc pe care îi analizează ISJ și DSP", transmite instituţia prefectului.

Reamintim că vineri, luni și marți unitatea de învățământ va desfășura doar cursuri online deoarece şcoala va deveni secţie de votare unde se vor desfăşura alegerile locale.

Comenteaza