Video Boc, din nou în băncile școlii. „Obiectivul este să le ținem deschise, nu dorim să redeschidem școlile luni, pentru ca marți să le închidem”

Boc, din nou în băncile școlii. „Obiectivul este să le ținem deschise, nu dorim să redeschidem școlile luni, pentru ca marți să le închidem”
| Foto: captură video

Primarul a vorbit despre cele mai importante aspecte cu privire la redeschiderea școlilor, începând de luni, 8 februarie.

„Mă aflu la Școala Ion Creangă din cartierul Mănăștur și sunt alături de inspectorul general școlar Marinela Marc și de directoarea școlii Ion Creangă, Carmen Prigoană. Am dorit să vă oferim câteva informații pragmatice despre modalitatea în care se redeschide școala în Cluj-Napoca, dar și în tot județul. Obiectivul este clar, redeschiderea școlilor trebuie să se facă în cele mai sigur condiții cu putință.

În al doilea rând, trebuie să asigurăm un învățământ de calitate, pentru că este imposibil să ai la nesfârșit învățământ online și să ai și elevi bine pregătiți pentru viața de mâine. În al treilea rând, obiectivul este să împiedicăm răspândirea virusului și aici o să insistăm pe acele măsuri necesare. De asemenea, să menținem școlile deschise, nu dorim să redeschidem școlile luni, pentru ca marți să le închidem”, a afirmat Emil Boc.

Primarul Emil Boc susține că activitatea din Cluj-Napoca se va relaxa mai mult dacă incidența va scădea cub 3 cazuri la mia de locuitori. „Pe Cluj-Napoca suntem la 3.07, iar dacă tendința se confirmă, este posibil să se reevalueze situația, iar de săptămâna viitoare și clasele a opta și a douăsprezecea să poată merge la cursuri. Dacă vom avea sub 3 cazuri la mie și restaurantele își vor lua activitatea”, a explicat fostul premier.

Boc a mai spus care sunt cele trei reguli de aur pentru a evita infectarea cu noul coronavirus: „Prima regulă este purtatul măștii. Copiii, profesorii, personal auxiliar din școli trebuie să poarte măști. Dacă ești purtător și ai mască, nu dai virusul, iar dacă nu ai și porți mască, atunci nu iei virusul. A doua regulă este spălarea pe mâini de fiecare dată când putem. Pe locul trei este păstrarea distanțării fizice. Vă recomand să le urmați cu strictețe”, a adăugat Boc.

Cluj-Napoca și încă zece localități clujene au fost incluse de Ministerului Educației în scenariul roșu de funcționare a unităților de învățământ, dintre care două sunt pe lista "roșu închis", cu incidența peste 6. În localitățile din județul Cluj în care rata infectărilor e mai mare sau egală cu 3, școlile și grădinițele vor funcționa după așa-zisul scenariu roșu, ceea ce înseamnă că vor merge fizic la școală doar elevii din ciclul primar - clasele 0 - IV, plus copiii din creșe și grădinițe.

Comenteaza