Burse școlare mai mari din ianuarie. Ministrul Educației: "Luăm în calcul modificarea semnificativă"

Burse școlare mai mari din ianuarie. Ministrul Educației: "Luăm în calcul modificarea semnificativă"

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat joi că se ia în calcul "modificarea semnificativă a cuantumului burselor pentru elevi", din ianuarie 2022.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Eu susțin creșterea cuantumului minim al burselor elevilor. (...) Pot să vă spun că propunerea este ca din ianuarie 2022 să avem creșteri semnificative ale cuantumului minim", a spus Sorin Cîmpeanu, despre bursele școlare, într-un briefing de presă, susținut la finalul Comitetului interministerial pentru monitorizarea implementării proiectului România Educată.

"De la 100 de lei bursa de performanță, elevii au cerut 300 de lei, Ministerul Educației a propus 500 de lei. Pentru bursa de merit, care este acum 100 de lei la nivel de cuantum minim, există propunerea de negociere cu Consiliul Național al Elevilor, propunerea să fie diferențiată - de merit 1 și de merit 2, și să aibă o valoare de 200 - merit 1, respectiv, 250 de lei - merit 2.

Pentru bursa de studiu, care are și un pronunțat caracter de sprijin social, cuantumul propus este de 150 de lei, iar pentru bursa de ajutor social, care are în spate puternice motive medicale - acei elevi bolnavi cronici sau acei elevi orfani de ambii părinți - considerăm că e nevoie de o dublare de la 100 la 200 de lei", a exemplificat ministrul.

Ministrul a subliniat că, cel puțin pentru bursele de merit și studiu, condiția va fi ca elevii să nu aibă mai mult de 10 absențe nemotivate pe semestru. "În felul acesta va exista o motivație în plus - îmi place să cred - pentru a merge la școală", a conchis Cîmpeanu.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza