Când ar putea fi chemați la vaccinare profesorii. 42.000 de angajați din învățământ s-au imunizat deja

Când ar putea fi chemați la vaccinare profesorii. 42.000 de angajați din învățământ s-au imunizat deja

Până acum s-au vaccinat 42.000 angajați ai sistemului de învățământ, din care jumătate au făcut și rapelul, a anunțat duminică, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

”Din analiza făcută astăzi, 21 Februarie, împreună cu CNACV, rezultă ca este posibil ca vaccinarea prioritară a personalului din sistemul de învatamant să demareze chiar în această săptămână. O decizie se va lua în cursul zilei de mâine şi va fi anunţată de CNACV. Ministerul Educatiei apreciază în mod deosebit eforturile făcute de către CNACV în acest sens”, a anunţat Sorin Cîmpeanu, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Pentru programare, va trebui ca fiecare ISJ şi fiecare universitate să furnizeze cât mai rapid către DSP listele nominale cu personalul din învăţământ care doreşte să se vaccineze în aceste centre dedicate (grupat în funcţie de vârstă, sub şi peste 55 ani). Operaţiunea va dura aproximativ o săptămână.

”Locaţiile centrelor locale de vaccinare prioritară a personalului din învăţământ sunt deja cunoscute (spre exemplu, pentru Bucureşti, se are în vedere organizarea a 22 de linii de vaccinare în complexul ROMEXPO). Până acum s-au vaccinat 42.000 angajaţi ai sistemului de învăţământ, din care 21.000 au făcut şi rapelul. Acest număr nu include personalul din învăţământul superior medical - personal care, deşi este angajat în sistemul de învăţământ, a fost înregistrat la vaccinare în categoria “personal medical””, a mai transmis ministrul.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza