Când încep înscrierile la clasa pregătitoare 2021

Când încep înscrierile la clasa pregătitoare 2021

Regulile și metodologia de înscriere la școală vor fi făcute publice în cursul lunii februarie, a declarat Sorin Ion, secretarul de stat responsabil cu învățământul preuniversitar. 

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Reprezentantul Ministerului Educației, secretarul de stat responsabil cu învățământul preuniversitar Sorin Ion, a declarat pentru Edupedu.ro, că înscrierile la clasa pregătitoare pentru anul școlar 2021-2022 vor începe în jurul lunii martie, după ce regulile și metodologia de înscriere la școală vor fi făcute publice în cursul lunii februarie.

Sorin Ion spune că are în vedere menținerea repartizării elevilor în clasele pregătitoare în ordinea alfabetică a numelor celor mici, introdusă anul trecut în premieră ca regulă la nivel național de ministrul Monica Anisie, ceea ce înseamnă că părinții nu vor mai putea opta pentru o anumită învățătoare, în contextul în care anii trecuți existau liste de zeci de persoane care voiau un anumit cadru didactic.

“Eu aș menține-o (ordinea alfabetică a repartizării - n.red.), chiar dacă există destulă lume supărată pe tema asta, dar principalul obiectiv este oferirea de șanse egale tuturor copiilor. Și mai e ceva: din experiența proprie, sunt clase la care solicitarea depășește mult mult mult numărul de locuri. Și atunci ești în imposibilitate de-a face niște criterii pentru formarea claselor și este mai corect așa", a declarat pentru Edupedu.ro, Sorin Ion. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza