Când se redeschid școlile? Orban: "E o variantă în care se pot finaliza cursurile pe online și chiar examenul să se dea pe online"

Când se redeschid școlile? Orban: "E o variantă în care se pot finaliza cursurile pe online și chiar examenul să se dea pe online"

Premierul Ludovic Orban a declarat că, în privința școlilor, există mai multe variante luate în calcul, iar una este finalizarea predării materiei în online și „chiar examenul să se dea pe online”.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Ludovic Orban a spus că școlile ar putea fi redeschise după jumătatea lunii mai, după expirarea perioadei de urgenţă instituită în România, data redeschiderii putând fi undeva în intervalul 15 mai-1 iunie, și a anunțat că ministerul mai lucrează la un scenariu în care școlile vor fi deschise gradual, iar elevii „împărțiți”. 

Iată ce a spus Ludovic Orban la Digi24:

Moderator: După 15 mai e posibil să redeschidem școlile, sau…?

Ludovic Orban: După 15 mai, este extact ceea ce am spus. Depinde de evoluția epidemiei. Am fost foarte atent la ceea ce am spus - după 15 mai.

Moderator:  După 15 mai e posibil să redeschidem școlile?

Ludovic Orban: După 15 mai este posibil să le redeschidem școlile... pe 20 mai, pe 25 mai... Când ne va permite, pe baza analizelor pe care le avem, contextul epidemiologic. Deschiderea școlilor depinde de cum evoluează dinamica infectărilor și de ceea ce facem pentru reducerea la maxim a infectărilor.

Moderator:  În Uniunea Europeană sunt opțiuni diferite...

Ludovic Orban: Niciodată nu am luat în calcul amânarea anului școlar, sau neorganizarea examenelor. Obiectivul nostru este ca toți elevii să finalizeze acest an școlar. Atingerea acestui obiectiv și modalitățile în care se vor organiza examenele, a modalităților în care vor fi pregătite toate aceste examene, va depinde de contextul epidemiologic. E o variantă în care se pot finaliza toate cursurile și toate orele pe online și chiar examenul să se dea pe online, e posibil să se dea examenul în alte condiții. Sunt și variante intermediare, de redeschidere graduală a școlilor. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza