Când se redeschid școlile? Răspunsul ministrului Educației

Când se redeschid școlile? Răspunsul ministrului Educației
| Foto: Edupedu.ro

Prima analiză asupra redeschiderii şcolilor va avea loc pe 15 ianuarie. Ministrul Educației spune că va analiza situația epidemiologică și va lua o decizie.


Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: „Atunci când situaţia epidemiologică o va permite. În calitate de Ministru al Educaţiei am spus şi o repet. Îmi doresc şi eu şi Ministerul Educaţiei deschiderea şcolilor în format clasic. Această decizie va fi fundamentată pe baza analizelor epidemiologice după perioada de sărbători şi Anul Nou, mai exact în 15 ianuarie, vom avea primele rezultate”.

Ministrul Educației a mai adăugat: „Ne dorim foarte mult deschiderea şcolilor în cel de-al doilea semestru”, a continuat acesta. Semestrul al II-lea începe pe 8 februarie 2021 şi se încheie 18 iunie 2021.

În ceea ce priveşte vaccinarea profesorilor, acesta a afirmat că a fost trimisă o solicitare prin Inspectoratul Judeţean, iar „termenul pentru răspuns la această solicitare este 15 ianuarie, ora 16:00”.

Şcolile din România s-au închis începând cu 9 noiembrie, iar cursurile au fost mutate în mediul online. 

După preluarea mandatului de ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a precizat, în mai multe rânduri, că deschiderea şcolilor se va face în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice.

 

Etichete
Comenteaza