Câte școli din Cluj încheie luna în scenariul ROȘU

Câte școli din Cluj încheie luna în scenariul ROȘU

Scenariile de funcționare a școlilor se decid în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către DSP Cluj, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Situația școlilor din județ, centralizată miercuri, 30 septembrie, de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în conformitate cu datele existente la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj, este următoarea:

318 unități de învățământ preuniversitar funcționează în scenariul 1 (verde): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

97 unități de învățământ preuniversitar sunt în scenariul 2 (galben). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

8 unități de învățământ preuniversitar funcționează în scenariul 3 (roșu): participarea tuturor preșcolarilor și a elevilor la activități sau lecții online.

Reamintim că marți seară, CJSU Cluj a hotărât că, începând de miercuri, Colegiul Național George Coșbuc din Cluj-Napoca va funcționa în scenariul roșu, ca urmare a apariției celui de al cincilea caz de elev pozitiv în trei clase diferite. (Vezi AICI)

Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile sau instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi, din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza