Cazul de la Evaluarea Națională, copy/paste la BAC: O lucrare de 2.80 a urcat la 9.80 după contestații

Cazul de la Evaluarea Națională, copy/paste la BAC: O lucrare de 2.80 a urcat la 9.80 după contestații

După cazul elevului care a luat, inițial, nota 2.80 la o lucrare scrisă la Evaluarea Națională, iar după recorectare nota a crescut la 8.70, un candidat de la BAC a ajuns la 9.80 după ce înainte de contestații a fost notat cu 2.80.

Un elev care a făcut o lucrare de 9.80 la Bacalaureat a fost notat inițial cu 2.80, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a precizat că nota a fost modificată în urma contestației, fiind vorba de o greșeală materială.

„Este o eroare dramatică pentru acel elev care știe că a făcut de 9.80 și s-a văzut pe liste cu 2.80. Aceste erori pot fi eliminate doar prin procesul de digitalizare a evaluării”, a explicat Sorin Cîmpeanu. 

„Din cele 120 avem 109 lucrări cu diferențe între 2 și 3 puncte. Avem 7 lucrări cu diferențe între 3 și 4 puncte și avem câte două lucrări cu diferențe între 4 și 5 puncte, respectiv între 4 lucrări între 5 și 6 puncte. Ultimele 4 lucrări menționate, între 4 și 5 și 5 și 6 sunt erori materiale”, a spus ministrul.

Cazul este asemănător cu cel înregistrat în județul Bihor, la Evaluarea Națională, unde un elev care a fost notat inițial la examenul de Limba română cu 2.80, după recorectarea lucrării nota a crescut cu 6 puncte, la 8.70.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi că diferența de puncte din situația elevului din Bihor nu s-a petrecut la corectarea lucrării, ci la transcrierea notei din borderou, adică acolo unde profesorii evaluatori scriu fiecare punctajul calculat. 

loading...
Comenteaza