Ce înseamnă că profesorii care nu vor să se testeze sau vaccineze "să se odihnească puțin"

Ce înseamnă că profesorii care nu vor să se testeze sau vaccineze "să se odihnească puțin"

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost întrebat ce a vrut să spună când a anunțat că, la o incidenă de peste 6 la mie, profesorii care nu vor să se vaccineze și nici nu vor să se testeze, "să se odihnească puțin".

Întrebat la Digi24 ce a vrut să spună când a anunțat că, peste rata de infectare de 6 la mie, profesorii care nu vor să se vaccineze, deși nu au contraindicații medicale și nici nu vor să se testeze, "să se odihnească puțin", ministrul Cestionat la Digi24 în legătură cu această afirmație, Sorin Cîmpeanu a precizat că nu are un răspuns despre cum vor fi trimiși profesorii "să se odihnească".

"În momentul în care ai posibilitatea să te vaccinezi și nu te vaccinezi, în momentul în care nici nu vrei să te testezi, sigur că ai nevoie evident de ceva odihnă. Ceva odihnă trebuie să fie obligatoriu în termenii legii, atât cât permite legea".

Întrebat de moderator dacă profesorii în cauză vor fi puși "să-și ia concediu de odihnă forțat", ministrul a spus că nu are răspuns:

"Evident că nu o să avansez o soluție care să fie contrară legii. Am spus doar că normal este să se odihnească. Dacă nici nu ai trecut prin boală, nici nu vrei să te vaccinezi, nici să ai motive cu certificare medicală pentru care să nu te vaccinezi, nici nu vrei să te testezi, atunci au dreptate acei părinți care spun că acel profesor poate reprezenta un pericol pentru elevii cu care intră în contact. (...) vom analiza din perspectiva legală toate soluțiile, iar soluția optimă va fi avansată în data de 1 – 3 septembrie, când va apărea acest ordin de ministru și va respecta întocmai cadrul legal, fără niciun fel de discriminare și fără a exceda Codul Muncii, dreptul la muncă".

Reamintim că vineri, după ședința de la Guvern în care s-a discutat despre vaccinarea copiilor, Sorin Cîmpeanu a anunțat că peste pragul de infectare de 6 la mie, pentru "profesorii care au avut posibilitatea să se vaccineze și nu s-au vaccinat va exista posibilitatea testării la fiecare 72 de ore. Dacă nu vor nici să fie testați de DSP, sigur că va trebui să nu mai oferim avantajul posibilității de predare fizică. Nu vor fi concediați. Până la coborârea ratei de infectare sub 6 la mie să se odihnească puțin".

Comenteaza