Ce le-a transmis Klaus Iohannis elevilor la deschiderea anului şcolar

Ce le-a transmis Klaus Iohannis elevilor la deschiderea anului şcolar
Preşedintele: "Aveţi libertate şi oportunităţi pe care generaţia mea nu le-a avut, aşa încât citiţi cât mai mult şi învăţaţi".

Preşedintele Klaus Iohannis a fost participat la festivitatea de deschidere al noului an şcolar la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" din Bucureşti, ocazie cu a transmis câteva sfaturi elevilor prezenţi, atât celor din clasele primare, cât şi celor de la liceu. 

"Primul sfat pe care mi l-au dat părinţii mei a fost să citesc. Şi am citit. Sute, mii de cărţi. Astăzi nu e ca pe vremea mea. Aveţi la dispoziţie orice: biblioteci întregi, cărţi online, tablete", a spus Klaus Iohannis.

De asemenea, preşedintele a subliniat că, una dintre responsabilităţile elevilor e cea de a fi corecţi: "Nu pentru profesori, nu pentru părinţi, ci pentru voi înşivă. Succesul în viaţă se clădeşte prin educaţie. Azi pare probabil mai uşor să copiezi un referat de pe internet decât să citeşti, să te documentezi, să te gândeşti şi să-l faci singur, dar efortul pe care îl faceţi acum vi se va întoarce în egală măsură în viitor, iar corectitudinea din şcoală va fi cea care vă va modela şi va sta la baza performanţei voastre".

În acelaşi timp, preşedintele le-a cerut reprezentanților instituțiilor implicate în sistemul de educație să ia toate măsurile pentru ca în România să nu mai existe școli fără autorizație sanitară sau de securitate la incendii, adăugând că vrea ca statul să le ofere elevilor o școală de calitate, în care să fie în siguranță, iar profesorilor - un loc în care să se simtă respectați.

"Acest lucru va presupune ordine în sistem, coordonare între autoritățile centrale și locale, planuri concrete și foarte multă responsabilitate. Nu este ușor, dar este imperios necesar", a precizat șeful statului, potrivit agerpres.ro.

 


Comenteaza