Ce măsuri ia Ministerul Educației pentru prevenirea coronavirusului în școli

Ce măsuri ia Ministerul Educației pentru prevenirea coronavirusului în școli

Ministerul Educaţiei a trimis o adresă către Inspectoratele Şcolare Județene cu măsuri care să fie luate în unitățile de învățământ pentru a preveni răspândirea cazurilor de îmbolnăvire cu infecţii respiratorii.

Având în vedere evoluția situației epidemiologice determinate de creșterea numărului cazurilor de îmbolnăvire prin infecții respiratorii acute și gripă în unitățile de învățământ, precum și atenționările Ministerului Sănătății și ale Ministerului Afacerilor Externe referitoare la riscul infectării cu diverse virusuri, Ministerul Educației și Cercetării a trimis o adresă către Inspectoratele Școlare.

Măsurile pe care inspectoratele ar urma să le transmită şcolilor sunt:

  • Limitarea/suspendarea/anularea tuturor activităților care implică deplasări în străinătate.
  • În condițiile unor eventuale aprobări emise pentru deplasări în străinătate, inspectoratul școlar are obligația de a informa Direcția județeană de sănătate publică, anterior revenirii în țară, cu privire la destinație, durata deplasării și numele persoanei/persoanelor.
  • Persoanele care au efectuat deplasări în străinătate vor prezenta, la revenirea în unitățile de învățământ, certificat medical/adeverință medicală care să ateste că sunt clinic sănătoase.
  • Limitarea la maximum/suspendarea organizării oricăror manifestări colective școlare sau extrașcolare (simpozioane, conferințe, excursii, vizite de studiu la nivel local sau național).
  • Ministerul Educației și Cercetării recomandă ca activitățile planificate în cadrul Săptămânii „Școala altfel” să se desfășoare în sediul/incinta unităților de învățământ, evitând în acest mod riscul apariției unor cazuri de îmbolnăviri.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza