Ce se întâmplă cu salariile profesorilor? Anunțul făcut luni noaptea de Ministrul Educației

Ce se întâmplă cu salariile profesorilor? Anunțul făcut luni noaptea de Ministrul Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat, luni noaptea, pe pagina de socializare, cum vor fi acordate majorările salariale ale profesorilor anul viitor.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat pe pagina de socializare luni noaptea că, de la 1 ianuarie, salariilor profesorilor vor crește cu 13% și cu 7% de la 1 iunie. Luni, premierul Ciolacu anunța că a închis tot bugetul fără să fi stabilit cu cât vor crește salariile profesorilor: „Voi decide împreună cu liderii de sindicat în aceste zile.”

Postarea a fost publicată aseară, la ora 22:27, și conține un carton grafic în culorile și designul de la partid (PNL). Ligia Deca a mai anunțat că vor fi reglate inechitățile salariale în ceea ce privește personalul de conducere din școli:

 „Cea mai mare creștere salarială în învățământ din ultimele decenii! În 2024, salariile profesorilor vor crește cu 20%, astfel: 13% de la 1 ianuarie și 7% de la 1 iunie. Se va ajunge, astfel, la o majorare de peste 50%, în medie, în timp record de 1 an!

În plus, vor fi reglate inechitățile salariale în ceea ce privește personalul de conducere din unitățile de învățământ!”, a scris ministrul Educației.

Săptămâna trecută, Edupedu.ro a publicat intențiile de creștere salarială cuprinse într-un proiect de oug al Ministerului Finanțelor, care prevede o majorare de 13% la 1 ianuarie și o alta de 7% de la 1 august. Asta în condițiile în care datele prezentate de Guvernul Ciucă pe data de 12 iunie, prin vocea ministrului Muncii de la vremea respectivă, la încheiera grevei generale a profesorilor, arătau o creștere cu aproape 40% a salariului net pentru profesorul debutant.

Vineri, ministra Ligia Deca a spus că „din ultimele discuții cu sindicatele, s-a desprins un posibil 20% ca procent de creștere pe 2024, care să și arate semnul de respect pe care-l avem pentru profesia didactică. S-au discutat mai multe variante de etapizare“.

Comenteaza