Ce se întâmplă cu şcoala dacă apar trei cazuri de infectare la copii în clase diferite

Ce se întâmplă cu şcoala dacă apar trei cazuri de infectare la copii în clase diferite

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, explicat, luni, care sunt paşii de urmat în cazul în care ar apărea un elev infectat după începerea anului şcolar. La trei elevi infectaţi din clase diferite, şcoala se închide.

"În momentul în care avem într-o clasă un copil cu infecţie cu SARS-CoV-2, atunci acel copil merge către unitatea spitalicească, iar ceilalţi sunt în carantină la domiciliu şi clasa se închide 14 zile.

În condiţiile în care avem trei copii în trei clase diferite, aceştia merg către unităţile medicale, iar ceilalţi merg în carantină la domiciliu pentru 14 zile şi şcoala se închide", a declarat ieri Nelu Tătaru.

În ceea ce priveşte vaccinul împotriva gripei sezoniere, ministrul Sănătăţii a spus că au fost comandate trei milioane de doze, care vor începe să vină de la mijlocul lunii septembrie.

"Anul trecut am avut 1,5 milioane doze de vaccin, iar în farmacii s-au vândut circa 500.000 doze de vaccin. Anul acesta avem trei milioane de doze şi, în funcţie de necesitate, o să mai achiziţionăm. Sper ca cei care până acum erau reticenţi să apeleze la vaccinul antigripal. Suntem într-o pandemie cu coronavirus, toţi ne plângem că nu avem un vaccin. Haideţi atunci pentru ce avem vaccin să îl facem", a afirmat Tătaru.

Comenteaza