Ce spune noul ministru al Educației despre cazul de plagiat al lui Sorin Cîmpeanu

Ce spune noul ministru al Educației despre cazul de plagiat al lui Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației, Ligia Deca, spune că nu a sesizat niciun consiliu privind cazul de plagiat al fostului ministru Sorin Cîmpeanu.

Întrebată joi, în prima conferință de presă susținută în calitate de ministru al Educației, dacă a sesizat vreo comisie cu privire la plagiatul lui Sorin Cîmpeanu, Ligia Deca a răspuns că aşteaptă rezultatele analizei solicitate de însuși fostul ministru.

"Domnul ministru, atunci când a demisionat, a declarat că a demisionat tocmai pentru a clarifica acuzaţiile aduse şi pentru a nu atinge reforma 'România educată'. Atâta vreme cât o analiză a fost solicitată de către domnia sa, aştept rezultatele analizei", a declarat Deca.

Întrebată dacă știe ce for a sesizat Sorin Cîmpeanu pentru a-i analiza acuzația de plagiat, Ligia Deca a răspuns: "Nu am avut o discuție cu domnia sa pe această temă. Am văzut și eu, ca și dvs, că a sesizat comisia de etică".

"Fiecare universitate are o comisie de etică din care, din câte ştiu eu, nu face parte conducerea universităţii. Deci, dacă ne bazăm pe probitatea morală a comisiei de etică, vom avea un verdict. Altă sesizare eu nu ştiu să existe în acest moment. Există nişte organisme în lege, academice, care judecă astfel de sesizări", a explicat ministrul Educaţiei.

Întrebată dacă va apela la astfel de organisme, Ligia Deca a răspuns: "Atunci când vor exista sesizări, sigur că da".

Comenteaza