Ce valoare au tichetele educaționale și cine poate primi banii

Ce valoare au tichetele educaționale și cine poate primi banii

Preșcolarii și elevii din familii dezavantajate pot primi tichete educaționale pe suport electronic pentru rechizite și îmbrăcăminte.

Aproximativ 300.000 de preșcolarii și elevii din clasele primare și gimnaziale pot primi, în acest an școlar, un ajutor de 500 de lei pentru achiziţionare de rechizite şi haine. Cererile se depun fie la primărie (în cazul preșcolarilor), fie la secretariatul unității de învățământ unde este înscris elevul (în cazul elevilor de clase primare și gimnaziu). 

Vor beneficia de tichetul educațional copiii din învăţământul de stat preşcolar, cu condiţia ca venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (298 lei).

De asemenea, vor beneficia de sprijin elevii din învăţământul de stat primar şi gimnazial, dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară (1.275 lei).

Stimulentul educaţional se acordă, la cererea unuia dintre părinţii elevului, înregistrată până la data de 10 septembrie la unitatea de învăţământ la care elevul este înscris. Este important de precizat că această cerere trebuie însoţită de adeverinţa de venit aferentă lunii iulie 2022.

Trebuie să depună cerere, însoţită de adeverinţa de venit și cei care au deja card. Documentul trebuie semnat de acelaşi părinte care a depus cerea la începutul programului.

Tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional pot fi utilizate numai la unităţile cu care emitenţii cardurilor au contracte de afiliere.

Comenteaza