Cei mai iubiţi profesori clujeni, premiați de studenți. Care sunt ei

Cei mai iubiţi profesori clujeni, premiați de studenți. Care sunt ei
12 dascăli din universităţile clujene se numără printre cei 87 de premianţi din cadrul celei de-a opta ediţii a Galei Profesorului Bologna, organizată de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România.

Dintre aceştia, majoritatea, în număr de nouă, sunt de la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB), alţi doi fiind cadre didactice la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Iuliu Haţieganu, în timp ce unul provine de la Universitatea Tehnică (UT). 

În urma votului dat de studenţi, cei mai "tari" profesori de la UBB sunt Rareş Beuran, Constantin Trofin, Răzvan Cherecheş şi Meda Mucundorfeanu de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, Carolina Bodea-Haţegan, Nicoleta Ramona Buzgar şi Andrea Hathazi de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, respectiv Sanda Tomescu Baciu şi Vincent Henry de la Facultatea de Litere.

De la UMF au fost premiaţi Bodoki Ede şi Cristina-Ionela Mogoşan, ambii cadre didactice a Facultăţii de Farmacie, în timp ce profesorul preferat al studenţilor de la UT este Dorian Popa, din cadrul Departamentului de Matematică.

Titlul primit certifică faptul că aceştia implementează un învățământ centrat pe nevoile și interesele studenților, că au reușit să creeze o relație specială cu ei, să îi inspire și motiveze și că, mai presus de meseria de profesor, sunt dascăli.

În total, în cadrul Galei Profesorului Bologna au fost premiate 87 de cadre didactice universitare din întreaga țară, alese din peste 600 de propuneri făcute (lista completă a câştigătorilor poate fi consultată în documentul ataşat). Prealabil ceremoniei de premiere, toți studenții interesaţi au putut să își nominalizeze profesorii preferați timp de două luni pe site-ul www.profitari.ro, prezentând motivele pentru care aceștia sunt deosebiți și caracteristicile care îi apropie de profilul "Profesorului Bologna" sau, în limbajul lor, de profilul unui "prof tare".

După încheierea nominalizărilor, peste 100 de studenți evaluatori pregătiți de ANOSR pentru a recunoaște Profesorii Bologna autentici au participat incognito la cursurile nominalizaților și le-au luat interviuri acestora și celorlalţi studenți. 

Gala Profesorilor Bologna este singura inițiativă la nivel naţional prin care studenții își arată aprecierea față de profesorii care s-au remarcat prin metodele lor de predare și prin modalităţile de interacţiune cu ei. Ceremonia de decernare a distincţiei a avut loc în acest an la Timişoara, în 23 şi 24 mai.

Comenteaza