Cel mai bun liceu din România este în Cluj-Napoca

Cel mai bun liceu din România este în Cluj-Napoca

Un liceu din Cluj-Napoca şi două din Bucureşti ocupă primele poziţii în topul realizat în funcţie de media de admitere (40%), media de la examenul de BAC (30%), promovabilitatea la BAC (20%) şi media rezultatelor obţinute la olimpiade (10%).

Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca a obţinut cel mai mare punctaj - 8,97 - în topul celor mai bune licee din România, în 2021. Media aritmetica a mediilor de admitere la liceu a fost  9.74, media aritmetică a mediilor de la BAC ale tuturor elevilor a fost de 9,27, iar promovabilitatea a fost de 100%.  

La distanţă mică, pe locul 2, s-a clasat Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, din Bucureşti, care a avut o medie mai mare la admitere - 9,78, una mai mică la BAC- 9,20 şi promovabilitate de 99,64%.   Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti a urmat, pe locul 3, cu o medie de 8,95. La partea de rezultate obţinute la olimpiade nu a fost punctat niciun liceu.

În top 10 mai sunt trei licee din Bucureşti, două din Cluj, două din Iaşi, unul din Braşov, unul din Constanţa şi unul din Galaţi, conform admitereliceu.ro.  

Etichete
Comenteaza