Cele două situații în care elevii scapă de masca de protecție în școli

Cele două situații în care elevii scapă de masca de protecție în școli

Elevii sunt obligați să poarte mască de protecție în școli, însă noul ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății prevede două excepții de la regulă.

Masca de protecție nu mai este obligatorie la școală, în timpul orelor de sport, dacă acestea sunt organizate în aer liber. Măsura a fost discutată deja în cursul săptămânii trecute. De asemenea, masca nu este obligatorie nici în timpul orelor de studiu ale instrumentelor de suflat, însă cu asigurarea de spații individuale pentru exersare. 

Litera b) a punctului 2 din cadrul punctului III din Anexa ordinului comun 3.235/93 din 4 februarie 2021 se modifică și are următorul cuprins: 

„masca de protecţie este obligatorie pentru elevii din învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi pentru studenţi şi va fi purtată în sălile de clasă, în timpul deplasării în incinta unităţii de învăţământ şi în timpul pauzelor, atât în interior, cât şi în exterior. La orele de specialitate din învățământul vocațional este obligatorie purtarea măștii de protecție, cu excepția orelor de studiu ale instrumentelor de suflat. În acest caz este necesară asigurarea de spații individuale pentru exersare”, se arată la litera b) a punctului 2 din cadrul punctului III din Anexa ordinului comun 3.235/93 din 4 februarie 2021. 

De asemenea, s-a modificat și litera c) și are următorul cuprins: ,,masca de protecţie nu este obligatorie în cazul preşcolarilor, indiferent de vârstă, precum și în timpul tuturor orelor de educație fizică desfășurate în spații exterioare”.

Comenteaza