Cele mai bune licee din Cluj VIDEO

Cele mai bune licee din Cluj VIDEO
Cu puţine zile rămase până la testele naţionale pentru elevii de clasa a VIII-a, Realitatea TV Cluj a realizat topul celor mai bune licee din oraş în funcţie de media de admitere. De mai mulţi ani, între liceele de top se numără Colegiul "Emil Racoviţă" şi liceele "Nicolae Bălcescu" şi "Avram Iancu". Evaluările naţionale la clasa a VIII-a au loc între 25 şi 27 iunie, iar rezultatele repartizării computerizate la liceu vor fi făcute publice în 16 iulie.

Cel mai bun liceu din Cluj-Napoca este Colegiul Naţional "Emil Racoviţă", unde, în fiecare an, media de admitere creşte. Dacă în 2011 ultima medie de admitere la secţia de ştiinţele naturii a fost 9,68, în anul 2012 aceasta a ajuns la 9,77. Şcoala se laudă cu elevi, dar şi cu profesori care fac performanţă.

Constantin Corega, directorul colegiului naţional "Emil Racoviţă", explică de ce instituţia se află pe primul loc de mai mulţi ani: "Pasiune, multă competenţă, dorinţa de a obţine performanţă; anul acesta colegiul a avut la fazele naţionale ale concursurilor peste 50 de elevi, adică vreo două clase dintre elevii de liceu au participat la olimpiadele naţionale. Ăsta e secretul".

În toamnă, Colegiul Racoviţă va primi 84 de elevi în clasa a IX-a, care vor studia la profilurile matematică-informatică şi ştiinţele naturii.

"Sunt atraşi spre Racoviţă elevi, cât şi profesori care doresc să-şi încerce forţele pe tărâmul competenţelor şcolare", mai spune Corega.

Pe locul doi în ierarhia celor mai bune licee clujene se află Nicolae Bălcescu, unde ultima medie de intrare în clasa a IX-a la ştiinţele naturii a fost 9,66.

"Este în primul rând calitatea colegilor mei, a cadrelor didactice, a elevilor, ei îşi doresc să înveţe foarte mult şi din această cauză vin la un liceu la care se trage, la care se transmite informaţie", explică directorul liceului "Bălcescu", Marinela Zamfir.

La toamnă, Liceul Bălcescu va pune la dispoziţia absolvenţilor patru clase de matematică-informatică, ştiinţele naturii şi filologie.

"Este căutată secţia de ştiinţe ale naturii, mate-info. Nu pot să las pe ultimul rând umanul şi acolo media s-a apropiat de nouă. Anul trecut ultima medie a fost 8.94", adaugă Zamfir.

Al treilea loc în topul celor mai bune licee este ocupat de "Avram Iancu".

"La specializarea ştiinţele naturii 9,50, la profilul real matematică-informatică 9.36. Acestea sunt şi specializările pe care o să le avem în anul şcolar 2013-2014, două clase de ştiinţele naturii şi două clase de matematică-informatică". spune directorul liceului, Alina Negru.

Evaluările naţionale la clasa a VIII-a au loc între 25 şi 27 iunie, iar rezultatele repartizării computerizate la liceu se vor afla în 16 iulie.

Reporter: Cristina Pîrvu
Imagine: Călin Fedeleş

 

Comenteaza