Centrul de Studii Avansate în Securitate Informatică, înființat de UBB și UTCN

Centrul de Studii Avansate în Securitate Informatică, înființat de UBB și UTCN

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) au înființat Centrul Român de Studii Avansate în Securitate Informatică (Centrul RO-CyberSecurity).

Centrul își propune să pregătească societatea românească pentru provocările viitorului și să ofere expertiză avansată pentru problemele din prezent. Într-o lume tot mai digitalizată, securitatea informatică devine fundamentală într-o țară, atât în zonele civile, cât și în cele care țin de securitatea țării.

Companiile și instituțiile românești – precum și societatea în ansamblu – vor găsi în acest centru o zonă de expertiză pentru nevoile lor de dezvoltare și protecție informatică (tehnică/legală). Prin colaborări între UBB și UTCN, alături de parteneri naționali și internaționali, centrul va genera cunoaștere avansată prin cercetare, o va disemina prin educație și o va utiliza prin servicii inovative către societate.

Mai exact, centrul va dezvolta cercetări avansate în domeniu (prin programe doctorale și postdoctorale, utilizând infrastructura de cercetare complexă disponibilă în UBB și UTCN), educație de excelență (prin programe de licență/master și postuniversitare) și servicii inovative către societate.

Centrul se află în subordinea celor două rectorate, reprezentate prin Ioan-Aurel Pop, rector al UBB, și Vasile Țopa, rector al UTCN, prin prorectorii Daniel David, UBB, Sergiu Nedevschi, UTCN, are doi codirectori (Adrian Petrușel, UBB și Liviu Miclea, UTCN) și doi coordonatori (Anca Andreica, Rodica Potolea) de la cele două universități în parteneriat.

Comenteaza