Cercetători din 10 ţări vin la Cluj pentru a participa la o conferinţă la FSEGA

Cercetători din 10 ţări vin la Cluj pentru a participa la o conferinţă la FSEGA
Departamentul de Informatică Economică din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor a Universităţii Babeş-Bolyai va găzdui în perioada 15-17 septembrie cea de-a 12-a ediţie a conferinţei "Economics of Grids, Clouds, Systems and Services" (GECON 2015).

Conferința se adresează cercetătorilor din întreaga lume din domeniul informaticii (sisteme distribuite de tip grid și cloud computing) și prezintă dezvoltări tehnologice legate de soluții bazate pe principii economice, aplicații ale acestor sisteme în economie și societate, analize economice, modele de business.

"Recunoașterea internațională a conferinței se datorează prestigiului deţinut de comitetul științific, faptului că lucrările prezentate în cadrul conferinței vor fi publicate în cadrul seriei Springer Lecture Notes în Computer Science, iar după conferință vor fi publicate două numere speciale la reviste de top mondial precum Future Generation Computer Systems de la Elsevier și Electronic Markets de la Springer", afirmă conducerea UBB.

Programul evenimentului include prezentări susținute de participanți din 10 țări, de la universități și institute de cercetare prestigioase din lume.

Cea de-a 12-a ediţie a acestei conferințe urmează după alte evenimente de succes organizate în anii anteriori în Cardiff - Marea Britanie, Zaragoza - Spania, Berlin - Germania, Paphos - Cipru, Ischia - Italia, Delft - Olanda, Las Palmas - Spania, Rennes - Franța, Singapore și Seul - Corea de Sud.

Comenteaza