Cercetătorii străini se reunesc la Cluj, la prima Şcoală de Vară NEOH

Cercetătorii străini se reunesc la Cluj, la prima Şcoală de Vară NEOH
Cercetători din 30 de ţări participă din 23 până în 26 iunie la prima Şcoală de Vară din cadrul proiectului Network for Evaluation of One Health (NEOH), găzduită de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV).

Obicetivul principal al evenimentului este evaluarea celor mai bune abordări în cercetarea multidisciplinară specifică domeniului One Health. 

Astfel, participanții, membri ai unor instituţii prestigioase, vor avea ocazia să afle informații cu privire la conceptele de evaluare, abordare și cercetare în cadrul altor discipline, să facă schimb de păreri și idei cu experți în domeniu, totul cu scopul de a progresa în direcția abordării evaluării integrate a sănătăţii umane, animale şi a mediului înconjurător.

Secţiunile întâlnirilor vor fi conduse de Maurizio Aragrande, de la Universitatea din Bologna, Philip Davies, membru al Centrului de Dezvoltare Internaţională din Londra, Timothy Ehlinger, reprezentantul Universităţii Wisconsin-Milwaukee, dr Chinwe Ifejika Speranza, de la Universitatea din Bonn, Andrei D. Mihalca, reprezentantul USAMV, Marisa Peyre, membru CIRAD, şi Jakob Zinsstag, de la Universitatea din Basel.

Proiectul NEOH este finanţat de Uniunea Europeană, prin Programul Trans-Domain COST Action TD1404.

Comenteaza