Cîmpeanu anunță școală cu prezență fizică, de luni, în toate localitățile cu incidența sub 3 la mie

Cîmpeanu anunță școală cu prezență fizică, de luni, în toate localitățile cu incidența sub 3 la mie

De luni, în toate localitățile cu rata de infectare sub 3 la mie, indiferent de rata de vaccinare a personalului, școlile și grădinițele vor fi deschise cu prezență, a anunțat ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a anunțat într-o conferință de presă că, indiferent de rata de vaccinare a personalului din învățământ, școlile și grădinițele vor fi deschise cu prezență fizică de luni, după ce va fi modificat ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației.

"În urma consultărilor detaliate pe care le-am avut între Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, vă pot spune următoarele lucruri valabile pentru acest moment, stadiul pentru acest moment.

Este în curs de pregătire o Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prin care Ministerele Sănătății și Educației sunt abilitate să dea un ordin comun, în sensul în care sunt deschise activitățile în grădinițe și școli în localitățile care sunt sub rata de infectare de trei la mie, indiferent de rata de vaccinare a personalului din învățământ.

Vă aduc la cunoștință că, astăzi, 1.724 de localități din România au rata de infectare de sub trei la mie. La nivel național, rata de infectare este astăzi 4,36 la mie. (...) Practic, în mai bine de jumătate din teritoriul țării rata de infectare este sub acest prag de trei la mie. De luni, în aceste localități toți copiii din grădiniță și elevii vor putea merge cu prezența fizică fără a ne mai raporta la rata de vaccinare din unitățile de învățământ", a anunțat Sorin Cîmpeanu.

Acesta a precizat că sunt și modificări "cu privire la protocolul care se aplică în cazul elevilor care vor fi depistați pozitiv în urma testării":

"Practic, dacă testul de salivă este pozitiv și se face testul PCR, elevul aduce rezultatul negativ al testului PCR și poate continua cu prezență fizică. Dacă nu se face testul sau dacă testul PCR confirmă rezultatul testului de salivă, elevul va rămâne la domiciliu vreme de 14 zile", a explicat ministrul.

 

Comenteaza