Cîmpeanu: Foarte mulți copii nu vor putea avea mediile încheiate; trec automat în grupul celor care se cheamă că au abandonat școala

Cîmpeanu: Foarte mulți copii nu vor putea avea mediile încheiate; trec automat în grupul celor care se cheamă că au abandonat școala

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că “vor fi foarte mulți copii care nu vor putea avea mediile încheiate”, iar aceștia “vor trece automat în grupul celor care se cheamă că au abandonat școala”.

Declarațiile au fost făcute la finalul săptămânii trecute la postul B1TV. Potrivit regulamentului școlar ROFUIP, abandonul școlar nu este similar cu elevii cărora nu le-au fost încheiate mediile, scrie Edupedu.ro.
Cîmpeanu a făcut aceste declarații în contextul în care era întrebat despre câți elevi nu au acces la școala online și ce se întâmplă cu tabletele cumpărate de stat, despre care moderatorul emisiunii spunea că “nu au ajuns nici acum la copii”.

Câmpeanu a răspuns că “au cumpărat și consiliile județene și Ministerul Educației, și primăriile. De asta vă dau informații în premieră, mâine voi cere ca până pe data de 11 ianuarie să avem o radiografie reală corectă și completă a acestei situații în țară.

 Pentru că se apropie finalul semestrului I și vă spun că vor fi foarte mulți copii care participă la procesul educațional și care nu vor putea avea mediile încheiate. Neavând mediile încheiate ei vor trece automat în grupul celor care se cheamă că au abandonat școala, deci această rată de abandon școlar care deja este foarte mare va fi puternic crescută.

E nevoie de acțiuni remediale, e nevoie să avem o situație exactă cu cei care nu au putut participa la procesul educațional, care nu au fost prezenți pur și simplu nici măcar online, și vom vedea ce trebuie făcut”.

Conform sursei citate, Regulamentul de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar (ROFUIP) prevede că elevii care nu au situația încheiată la finalul semestrului I sunt amânați pentru semestrul următor, în cazul în care nu au suficiente note ca să le poată fi încheiată media.

MS cere reactualizarea situaţiilor referitoare la dotarea elevilor şi a cadrelor didactice cu dispozitive conectate la internet pentru şcoala online

”Este esenţială o radiografie reală a momentului în sistemul de învăţământ precum şi o informare corectă şi completă din perspectiva educaţiei pentru sănătate/campaniei de vaccinare”, a transmis, miercuri, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

În perspectiva încheierii semestrului I, Ministerul Educaţiei dispune către toate unităţile de învăţământ, prin intermediul inspectoratelor şcolare, reactualizarea datelor privind dotarea cu echipamente şi conectarea la internet a elevilor, ca urmare a programelor derulate de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării prin HG 370/2020 ”Şcoala de acasă”, HG 756/2020, OUG 144/2020, precum şi prin intervenţii realizate la nivel local, cât și reactualizarea datelor privind accesul cadrelor didactice la tehnologie şi internet, în vederea desfăşurării în cele mai bune condiţii posibile a activităţilor de predare/evaluare.

Comenteaza