Cîmpeanu: ''În semestrul I, 60% dintre elevi au avut media peste 8,50''

Cîmpeanu: ''În semestrul I, 60% dintre elevi au avut media peste 8,50''

Sistemul de învățământ are nevoie de schimbări majore, după ce s-a prăbușit din ce în ce mai mult în ultimii ani, iar pandemia nu a făcut decât să evidențieze marile lacune, pentru a nu continua să producă așa-ziși analfabeți funcționali, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„(…) în anul școlar 2020 – 2021, în care 53% dintre elevi au avut media peste 8.50. Păi dacă asta ar fi imaginea reală a învățământului romanesc, înseamnă că n-am mai avea nicio problemă. Mai mult decât atât, în anul școlar curent, la finele semestrului întâi, nu 53%, ci 60% dintre elevi au înregistrat medii pe primul semestru mai mari de 8.50. (...) evaluarea a fost foarte mult deformată și nu pot spune că este vina profesorilor sau că este vina elevilor. Este o cauză a intrării într-un sistem online fără a fi pregătiți, fără a avea platforme dedicate pentru evaluare.”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

Reamintim că pragul pentru bursa de merit a fost media 8,50 până în luna ianuarie 2022, când a fost modificat la 9,50 de către ministrul Educației Sorin Cîmpeanu care a susținut că în perioada școlii online evaluarea a fost denaturată.

Sorin Cîmpeanu a făcut o radiografie a tuturor aspectelor negative și a părților “moi” din sistemul de învățământ într-un interviu acordat GÂNDUL

Comenteaza