Cîmpeanu: Luni merg la școală cu 450.000 de elevi, mai mult decât au mers săptămâna trecută

Cîmpeanu: Luni merg la școală cu 450.000 de elevi, mai mult decât au mers săptămâna trecută

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că luni revin la școală 370.000 de elevi din anii terminali și alți 80.000 de elevi care sunt în localități care au intrat în scenariul verde, adică aproape 2,5 milioane de elevi.

"Mâine vor putea merge la școală cu 450.000 de elevi mai mult decât au mers săptămâna trecută: 370.000 de elevi din clasele terminale și 80.000 de elevi care vor merge la școală pe fondul scăderii ratei de infectare în zeci de localități. Din păcate, riscul nu poate fi eliminat, dar el poate fi gestionat cu atât mai mult cu cât în școli regulile de protecție sanitară se respectă mai riguros decât în multe alte locuri. Purtarea măștii de protecție este importantă, distanțarea adecvată, aerisirea spațiilor, respectarea normelor de igienă", a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, duminică seara, la Antena 3.

În ceea ce prive revenirea tuturor elevilor cu prezență fizică la școală, ministrul Educației a reinterat faptul că se așteaptă să treacă două săptămâni de la sărbătorile pascale, pentru a vedea ce se întâmplă cu incidența, după care se va reanaliza situația. "Nu sunt concluzii până în acest moment, e nevoie de o perioadă de două săptămâni pentru a avea o imagine relevantă asupra a ceea ce a schimbat poate nu atât revenirea la școală cât perioada sărbătorilor pascale. Vom avea această situație în jurul datei de 18-20 mai, la două săptămâni după revenirea din vacanța de Paște", a mai precizat Cîmpeanu.

Comenteaza