Cîmpeanu: "Ne dorim o organizare clasică a examenelor naţionale/ Un bacalaureat diferenţiat este absolut necesar"

Cîmpeanu: "Ne dorim o organizare clasică a examenelor naţionale/ Un bacalaureat diferenţiat este absolut necesar"

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că îşi doreşte o organizare clasăcă a examenelor naţionale şi nu online, dar şi că examenul de bacalaureat ar trebui să fie diferenţiat, în funcţie de specificul fiecărui candidat.

”Ne dorim o organizare clasică a examenelor naţionale. Un bacalaureat diferenţiat este absolut necesar. Rutele de evoluţie educaţională şi  profesională trebuie să fie diversificate, complete şi deschise. Pentru a avea aceste rute, trebuie să ai un bacalaureat diferenţiat”, a declarat ministrul.
 
 
Sorin Cîmpeanu a anunţat că acest bacalaureat diferenţiat ar trebui să fie în funcţie de specificul fiecărui candidat, în funcţie de dorinţele acestuia de dezvoltare profesională şi personală.
 
”Bacalaureatul să fie diferenţiat în funcţie de  specificul fiecărui candidat, de dorinţele lui de dezvoltare personală şi  profesională. Vor fi, pe învăţământ profesional care să permită spre exemplu accesul într-o universitate tehnică, nu în alt fel de universitate, bacalaureatul clasic şi vom vedea, trebuie analizat cu mare atenţie acest proiect al bacalaureatului diferenţiat”, a mai precizat Cîmpeanu.

Etichete
Comenteaza