Cîmpeanu: Propun cursuri cu prezenţă fizică în toate localităţile cu incidența sub 3 la mie

Cîmpeanu: Propun cursuri cu prezenţă fizică în toate localităţile cu incidența sub 3 la mie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, luni, că va propune ca în localităţile unde incidenţa de infectare cu SARS-CoV-2 este sub 3 la mia de locuitori să se poată desfăşura cursuri cu prezenţă fizică, chiar dacă gradul de vaccinare a personalului e sub 60%.

Cîmpeanu a spus că face asceastă propunere pentru că "un prag trebuie să existe undeva, pentru a departaja ce se poate deschide cu prezenţă fizică".

"În măsura în care autorităţile sanitare sunt de acord, voi propune următorul lucru - în localităţile în care rata de incidenţă este mai mică de 3 la mie să se poată renunţa la acest prag minim de vaccinare. În acest fel, vom putea da posibilitatea acelor localităţi din mediul rural în care nu sunt infectaţi, dar nici suficient de mult vaccinaţi, să poată deschide şcoala cu prezenţă fizică. Atrag atenţia că tocmai în aceste şcoli din mediul rural predarea online este cea mai deficitară. Aceasta va fi propunerea pe care eu, ca ministru al Educaţiei, o voi asuma în raport cu autorităţile sanitare. (...) Trebuia un prag şi acel prag a fost de 60%, deşi OMS a recomandat 70% rată de imunizare pentru a asigura imunizarea de grup, cu luarea în considerare a persoanelor trecute prin boală, pentru că au fost dificil de monitorizat acele persoane trecute prin boală, cu sau fără certificare, am decis coborârea pragului la 60%, fără includerea acestor persoane trecute prin boală. Deci un prag trebuie să existe undeva pentru a departaja ce putem deschide cu prezenţă fizică", a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Acesta a precizat că în această săptămână cursurile se vor desfăşura după regulile anunţate vineri.

Comenteaza